מציאת המועמד הנכון ביותר לארגון הוא משימה מורכבת. הרבה פרמטרים שצריכים להשתלב בצורה מיטבית. אז איך בוחרים נכון?
נוכל ללמוד על כך מהפסוקים הבאים בפרשת יתרו:
יג וַיְהִי, מִמָּחֳרָת, וַיֵּשֶׁב מֹשֶׁה, לִשְׁפֹּט אֶת-הָעָם; וַיַּעֲמֹד הָעָם עַל-מֹשֶׁה, מִן-הַבֹּקֶר עַד-הָעָרֶב. יד וַיַּרְא חֹתֵן מֹשֶׁה, אֵת כָּל-אֲשֶׁר-הוּא עֹשֶׂה לָעָם; וַיֹּאמֶר, מָה-הַדָּבָר הַזֶּה אֲשֶׁר אַתָּה עֹשֶׂה לָעָם–מַדּוּעַ אַתָּה יוֹשֵׁב לְבַדֶּךָ, וְכָל-הָעָם נִצָּב עָלֶיךָ מִן-בֹּקֶר עַד-עָרֶב. טו וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה, לְחֹתְנוֹ: כִּי-יָבֹא אֵלַי הָעָם, לִדְרֹשׁ אֱלֹהִים. טזכִּי-יִהְיֶה לָהֶם דָּבָר, בָּא אֵלַי, וְשָׁפַטְתִּי, בֵּין אִישׁ וּבֵין רֵעֵהוּ; וְהוֹדַעְתִּי אֶת-חֻקֵּי הָאֱלֹהִים, וְאֶת-תּוֹרֹתָיו. יז וַיֹּאמֶר חֹתֵן מֹשֶׁה, אֵלָיו: לֹא-טוֹב, הַדָּבָר, אֲשֶׁר אַתָּה, עֹשֶׂה… כא וְאַתָּה תֶחֱזֶה מִכָּל-הָעָם אַנְשֵׁי-חַיִל יִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת–שֹׂנְאֵי בָצַע; וְשַׂמְתָּ עֲלֵהֶם, שָׂרֵי אֲלָפִים שָׂרֵי מֵאוֹת, שָׂרֵי חֲמִשִּׁים, וְשָׂרֵי עֲשָׂרֹת.
רש”י: ואתה תחזה: ברוח הקודש שעליך.
האמנות לבחור בחכמה את האנשים הנכונים למערך
משה רבינו שומע בעצת יתרו חותנו, וניגש למלאכת בחירת האנשים הנכונים לתפקיד (אַנְשֵׁי-חַיִל יִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת–שֹׂנְאֵי בָצַע). משה רבינו עושה זאת ברוח הקודש, כלומר שיכל לראות בתוך תוכו של האדם האם הוא עונה לקריטריונים המתאימים להיות חלק פעיל ומכובד בעבודת האלוקים.
בימנו, רוח הקודש לא כל כך נפוצה בימנו (ולצערנו) עקב ירידת הדורות. אבל מה בכל זאת אפשר לעשות?
השבוע נדבר על איתור מועמדים מתאימים לתפקידים שונים – נושא שעולה לכותרות יותר ויותר בזמן האחרון.
כך תאתרו מועמדים למתאימים לתפקיד ותבטיחו את הצלחת הארגון
איתור מועמדים ועולם הסורסינג, נעשה היום בשיטת איתור ידנית, על ידי חיפוש באתרים כגון לינקדאין או בשימוש של תוכנות אחרות שיש להן ממשק לרשת המקצועית, כלומר, מתוכנתות להתחבר לאתר הלינקדאין ולבצע ניתוחי מידע שונים. יש תוכנות שמנסות “לנבא” אדם שעשוי לחפש עבודה על ידי אלגוריתמים של ( BI ( Business intelligence כלומר הגדרות ומסננים שנקבעו מראש או שהתוכנה לומדת אותם בעצמה). חברות הייטק למשל, מגדירות למערכות כאלו פרמטרים כגון שנות ניסיון, גיל ותחומי עניין כדי לסנן ללא מאמץ את הכמויות האדירות של קורות החיים שנשלחות אליהן מדי יום.
בשונה משיטות החיפוש לאיתור מועמדים הנפוצות כיום, אנונימיות ובשיטת הפצה מירבית מכל ערוץ אפשרי, הטרנד הרווח כיום הוא שאיפה להתאמה מלאה בין המועמד וכישוריו – לארגון, וללא מאמץ גדול מדי מצד המגייס.
דוגמה לפלטפורמת גיוס כזו הינה מערכת Gloat. המערכת “מדברת” עם המשתמשים ומתאימה ומדייקת את עצמה תוך כדי “השיחה”. השיחה היא שפת מחשב לחלוטין, שלומדת את המשתמש מולו היא עומדת ובכך מדמה מצב של שיחה עם אדם אמיתי.
גיוסים “קרים” לעומת גיוסים “חמים”
על אף הטכנולוגיה המתקדמת ישנם פרמטרים נוספים להן ראוי לתת את הדעת בעת בחירת מועמד מתאים לתפקיד. הכישורים הרכים, כלומר יחסי האנוש והמידות הטבעיות הקיימות באדם מהוות גם הן מדד חשוב להתאמת המועמד לתפקיד. לכישורים הרכים אלו לא צפוי תחליף, ומשקלם אף יתעצם בעידן האוטומציה והרובוטיזציה, שקרב ובא, כשעתידנים רבים מדברים היום על המכונות החושבות העומדות להחליף חלק מהתפקידים המסורתיים שבוצעו בעבר ע”י בני האדם. לאור זאת, ייתכן וכי עולם הסורסינג למשרות יהיה שונה לגמרי בעוד מספר שנים לא מעטות ממה שמוכר לנו או ממה שאנחנו יכולים לדמיין כיום.
עולם המכונה הוא בעיקרו עולם של נתונים מדויקים וקרים ויש לנהוג בו ככלי נוסף, אך בהחלט לא בלעדי בעת בחירת מועמד מתאים לתפקיד.
*תודה רבה לאיגור יבדוסין, מידען ואנליסט מחברת “אינפוטרגט”, על השותפות בכתיבת הפוסט.
ועכשיו נסו אתם!
קחו את הזמן!
הוא שלכם!
יהודה ונסובר